Campanie de informare și sterilizare
Prin acest proiect, ne propunem să creștem gradul de conștientizare și normalizare a standardelor impuse de lege în ceea ce privește condițiile necesare pentru buna creștere a animalelor de companie. Din păcate, sunt încă prezente în jurul nostru cazuri de abuzuri sau abandon la care nu putem să mai închidem ochii.
Deoarece prezența animalelor fără stăpân pe stradă este periculoasă și pentru ele și pentru cetățeni, ne propunem să reducem numărul acestora prin oferirea de workshop-uri interactive pentru copiilor, dar și prin campanii de sterilizare și informare în special pentru familiile defavorizate. Din păcate, în comunitățile cu un număr mare de animale hoinare crește totodată și abuzul suferit de acestea și violența pe care acestea o resimt. Acestea au un impact mare asupra societății, în principal asupra copiilor care văd acest tip de violență normalizată.
Comitetul Națiunilor Unite, Direcția de Protecție a copilului a impus statelor membre să reducă masiv expunerea copiilor la violența împotriva animalelor, implicit reducerea acestei violențe din partea comunității. Considerăm că acest risc se reduce prin diminuarea numărului de animale de pe străzi. În continuare cea mai umană și sustenabilă metodă de gestionare a animalelor hoinare, care este sterilizarea, acceptată ca soluție la nivel mondial.
Buget: 5000 de lei pentru aproximativ 2 campanii de sterilizare ”pe teren” și workshop-urile pe tema protecției animalelor și consecințele abandonului.