Proiecte Valcea Forest Run & MTB 2022

Asociația Vatra cu Idei - Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Proiect:

Copiii de la țară nu au aceleași șanse precum cei de la oraș. De aceea, ne dorim ca în a treia ediție a școlii de vară să susținem 20 de participanți liceeni din mediul rural cu ateliere care le vor antrena stima de sine, capacitatea de a-și urmări visurile, de a-și face planuri de carieră, de a gândi proiecte și de a-și comunica mai bine nevoile și ambițiile. Toate aceste experiențe îi vor pregăti mai bine pentru liceu, unde vor fi departe de casă. 

Beneficiari:

20 de participanți din mediul rural 

100% funded
Am reușit să strângem 8.219,00 RON din totalul de 8000 L

Asociația Smile - My ShoeBox - cadouri de Crăciun pentru copii

Proiect:

În preajma Crăciunului, de 6 ani încoace, Asociația SMILE se transformă în atelierul lui Moș Crăciun, iar voluntarii în spiriduși. Au nevoie de sprijin pentru crearea, ambalarea, transportul și distribuirea a 10000 de cutii de cadouri. 

Cu 15 RON pentru un cadou, poți face fericit un copil de Crăciun! 

Beneficiari:

10.000 de copii din toată țara, proveniți din familii cu posibilități reduse.

37% funded
Am reușit să strângem 5.530,00 RON din totalul de 15.000 L

GI pentru animale - Campanie de informare și sterilizare

Proiect:

Proiectul încurajează iubitorii de animale să înțeleagă importanța sterilizării ca prim factor al combaterii abandonului prin workshop-uri interactive dedicate copiilor și sesiuni de informare pentru adulți, dar și prin campaniile de sterilizare care vor fi organizate cu bani strânși din donații. 

Și animalele au dreptul la o viață decentă!

Beneficiari:

  • Animalele care vor beneficia de sterilizări precum și stăpânii acestora, indirect și vecinii.
  • 150 de copii și adulți care vor lua parte la workshop-urile pe tema protecției animalelor și consecințele abandonului. 
88% funded
Am reușit să strângem 4.377,00 RON din totalul de 5000 L

GI Project Apollo - Project Apollo 2.0

Proiect:

Project Apollo susține tinerii vâlceni și îi pregătește în domeniul artei digitale. După ce vara aceasta am creat un spațiu dedicat tinerilor pasionați de artă și tehnologie, oferind cursuri de teoria culorii, desen tehnic, peisagistică, modelare 3D, editare foto, animație 2D și 3D, efecte vizuale, vrem să trecem la nivelul următor.

Beneficiari:

Prin intermediul activităților derulate și adresate tinerilor cu vârsta între 13 și 19 ani, ne propunem să răspundem nevoii de cunoaștere a acestui domeniu esențial în zilele de astăzi. 

31% funded
Am reușit să strângem 2.477,00 RON din totalul de 8000 L

GI Vaideeni - Vreau să cresc sănătos!

Proiect:

Obiectivul nostru este să oferim ateliere de lucru și o piesă de teatru privind exemple de bună practică și deprinderi igienico-sanitare, atitudini pozitive active față de sănătatea individuală și prevenția bolilor elevilor care trăiesc în mediul rural, pornind de la ideea că prin aceste acțiuni copiii vor conștientiza cât de importantă este sănătatea și mai ales acțiunile pe care să le facă pentru a crește și a se dezvolta armonios, în trup și minte.

Beneficiari:

150 de elevi din Vaideeni

95% funded
Am reușit să strângem 7.610,00 RON din totalul de 8000 L

Fundația Comunitară Vâlcea HUB - spațiu comunitar

Proiect:

Prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, 150.000 lei au fost alocați către Fundația Comunitară Vâlcea, în urma consultărilor cu comunitatea și a analizei contextului local, pentru crearea unui Hub educațional. Cu ajutorul partenerilor educaționali și al mentorilor Științescu Vâlcea vom oferi gratuit ateliere STEAM și de educație de mediu copiilor, școlilor și liceelor din oraș în perioada septembrie 2022 – februarie 2023, în acest spațiu.

Beneficiari:

Tineri antreprenori, artiști, freelanceri, care vor avea acces la spațiu de co-working, laborator STEAM și imprimare 3D.

17% funded
Am reușit să strângem 5.200,00 RON din totalul de 30.000 L

Fundația Comunitară Vâlcea - Fondul Științescu 2.0

Proiect:

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Beneficiari:

Copiii și tinerii cu vârste între 6 și 19 ani din județul Vâlcea sunt cei cu care vor lucra mentorii Științescu. Aceștia (profesori, elevi, studenți, bibliotecari, cercetători, profesioniști) primesc din partea fondului finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

34% funded
Am reușit să strângem 6.730,00 RON din totalul de 20.000 L