Regulament Valcea Forest Run 2021

Regulament privind organizarea și desfășurarea evenimentului Vâlcea Forest Run 2021

Valcea Forest Run (VFR) este o un eveniment sportiv de strângere de fonduri organizat de FUNDATIA COMUNITARĂ VÂLCEA cu sprijinul CS AKTIV RM. VÂLCEA (Clubul Copiilor Aktivi) și ECOSPORT Rm Valcea, denumit în continuare „Evenimentul”. 

Participanții la Eveniment se obligă să respecte termenii și condițiile Regulamentului Oficial al Competiției (denumit în continuare „Regulamentul”). Regulamentul este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.fundatiacomunitaravalcea.ro. Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament. În ceea ce îi privește pe participanții minori, înscrierea și declarația va fi realizată de către unul dintre părinți/tutori.

Pe lângă componenta sportivă, evenimentul are și o parte filantropică. Evenimentul oferă posibilitatea sportivilor și tuturor celor cointeresați să susțină cinci proiecte cu impact în zona comuntății locale vâlcene. 

Cele cinci proiecte pentru care puteți alerga sau pedala anul acesta sunt:

 

 • AVA – Centru Multifuncțional Psihosomatic pentru copiii cu dizabilităţi – 30.000 lei
 • AVE – Generatia #Putem – 6.500 lei
 • AIVI Centrul Media – Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar – 8.000 lei
 • Ataraxia – VIS’Art (Valcea International Street Art Festival) – 15.000 lei
 • Fondul Ştiințescu al Fundației Comunitare Vâlcea – 15.000 lei

Astfel, fiecare participant susține prin sport un proiect din comunitate, susținătorii săi la rândul lor având posibilitatea de a efectua o donație pentru proiectul respectiv. Un sportiv poate opta să alerge sau să pedaleze pentru o singură cauză, chiar dacă alege să participe la mai multe curse. 

Perioada de desfășurare: 23-24 octombrie 2021

Perioada de înscrieri: 01 – 30 septembrie 2021

Tipul Evenimentului: Eveniment sportiv de alergare în pădure pe traseu marcat (precum și componenta #aleargăacasă), de ciclism (cursa de popularitate necronometrată, #pedaleazăacasă) și cursă de orientare pentru copii, eveniment ce se adresează atât persoanelor din România, cât și din afara țării, amatori sau profesioniști, cu respectarea prevederilor prezentului Regulament. 

LOCUL DESFĂȘURĂRII:

 1. Muzeul Satului Vâlcean, loc. Bujoreni, Jud. Vâlcea – Zona de START&FINISH (pentru cursele de cros, semimaraton și orientare)
 2. La alegerea fiecărui participant pentru cursa de popularitate, cu mențiunea că finish-ul este la Muzeul Satului Vâlcean 
 3. La alegerea fiecărui participant pentru componentele #aleargăacasă și #pedaleazăacasă

3.1. Descrierea Curselor

Sâmbătă, 23 octombrie 2021

 • Semimaraton – 21 KM
 • Cros – 10 KM
 • Cros – 5 KM

Duminică, 24 octombrie 2021

 • Cursa KIDS – Orientare 
 • Aleargă și Pedalează pentru Științescu – cursa de popularitate, necronometrată 

Săptămâna  18-24 octombrie 2021

 • Aleargă și Pedalează de oriunde – #AleargăAcasă și #PedaleazăAcasă

3.2. Categorii

 

 • Semimaraton 21 km, Cros 10 km si Cros 5 km:

16-29 ani masculin, 16-29 ani feminin

30-39 ani masculin, 30-39 ani feminin

40-49 ani masculin, 40-49 ani feminin

50+ ani masculin, 50+ ani feminin

 

 • KIDS – copii cu vârsta 3-15 ani, fără categorii individuale (copiii cu vârste între 3 și 6 ani vor fi însoțiti obligatoriu de un adult în timpul cursei)


 • Cursa de popularitate “Aleargă și Pedalează pentru Științescu”, fară categorii individuale, fară cronometrare. 

 

Încadrarea în grupa de vârstă va fi definită în funcție de vârsta participantului în anul competiției, indiferent dacă vârsta se împlinește înainte sau după data competiției, cu precizarea că vârsta minimă pentru participarea la cursele Evenimentului, cu excepția cursei KIDS, este de 16 ani împliniți la data de 1 septembrie 2021. Înscrierea participanților minori se face prin completarea formularului de înscriere de către părinții sau tutori legali ai minorului.

3.3. Traseele VFR 2021

3.3.1. Cros 5 km, Cros10 km și Semimaraton – sâmbătă, 23 octombrie 2021

Traseele de alergare în pădure pe traseu marcat se vor desfășura pe poteci și drumuri forestiere, prin pădure sau prin poienile din Valea Bujoreanca, Zona Trundin și Zona Fundatura. Va exista și o mica porțiune pe drum asfaltat. Traseele vor fi marcate și supravegheate de către arbitri responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate de către toți competitorii. Participantii care se abat de la traseu (scurtarea traseului, etc) vor fi descalificati. Marcajul se va realiza cu banda de delimitare și indicatoare și săgeți (modele ale ambelor marcaje vor fi expuse si la secretariatul concursului). Organizatorii sunt exonerați de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

Se vor descalifica concurentii in urmatoarele cazuri:

 •       nerespectarea indicatiilor organizatorului cu privire la purtarea numarului de concurs pe piept
 •       nerespectarea mediului inconjurator
 •       comportament nesportiv
 •       nerespectarea indicatiilor primite de catre organizatori sau voluntari
 •       scurtarea traseului sau iesirea de pe traseul marcat
 •       utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei
 •       organizatorul considera ca accidentarea atletului nu ii mai permite continuarea cursei
 •       schimbarea sau pierderea numarului de concurs

Cronometrarea traseelor se realizeaza electronic cu ajutorul chip-ului lipit pe spatele numărului de concurent. Este responsabilitatea participanților să poarte numărul de concurs pe tricou, pe partea din fata (la probele de alergare în pădure) si sa nu deterioreze/piarda cipul electronic. În ziua competiției NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numerelor de concurs in cazul pierderii. 

Vor exista puncte de revitalizare si puncte suport pe traseu, iar numarul punctelor de alimentare variaza in functie de lungimea traseului (din aprox. 5km în 5 km). 

Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomanda un echipament adecvat conditiilor meteorologice si de teren: incaltaminte sport – pantofi pentru alergarea montana (cu talpa aderenta/antiderapanta), imbracaminte sport, adecvata (in caz de ploaie o jacheta impermeabila), impreuna cu numarul de concurs, bidon pentru apă.

3.3.2. Cursa de orientare pentru copii, duminică, 24 octombrie 2021

Cursa de ORIENTARE SPORTIVA se adreseaza copiilor și tinerilor (vârsta max 15 ani). Traseul de orientare este potrivit atat pentru cei care vor încerca pentru prima data sportul cu harta, cat si pentru copii mici (3-6 ani), însoțiti de părinți. La start fiecare participant (individual sau echipa) primeste o harta pe care este desenat traseul de orientare, pe care trebuie sa il parcurga. Traseul este format din mai multe posturi de control, pe care participantul trebuie sa le gasesca in teren. Traseul de concurs este in mare parte pe poteci in padure, in poieni si pe drumuri forestiere. Cursa de orientare nu este o cursă cronometrată. Startul se va da decalat, iar detaliile privind programul de desfășurare se vor afișa ulterior. 

3.3.3. “Pedalează sau aleargă pentru Științescu”, duminică, 24 octombrie 2021

Este o cursă de popularitate, care poate fi realizată:

 • cu finish la Muzeul Satului Vâlcean, în data de 24 octombrie 2021, traseul fiind ales de fiecare sportiv în parte (biciclist sau de alergător). Ultima parte din traseu, se va parcurge pe traseu marcat, de la intrarea în incinta Muzeului Satului Vâlcean, până la poarta de FINISH. Acestă cursă, este destinată persoanelor peste 16 ani și este o cursă de promovare a sportului  de masă, precum și de promovare a Fondului Științescu și a utilizarii conceputului STEAM în activitățile destinate copiilor din judetul Vâlcea. Cursa nu va fi cronometrată, iar fiecare participant are obligația de a prezenta numărul de concurs la vedere. Trecerea prin poarta de FINISH va fi premiată cu medalia de finisher, precum și cu posibilitatea de a participa la Tombola Știintescu. 
 • oriunde, pe modelul #aleargăacasă și #pedaleazăacasă, în perioada 18 – 24 octombrie 2021. Aceste curse sunt destinate sportivilor care vor să alerge sau să meargă cu bicicleta cu gândul la proiectele de acasă. Pentru confirmarea cursei, avem nevoie de o poza cu numărul de concurs și tricoul din kit (optional), din timpul cursei, care urmează a fi trimisă pe adresa office@fundatiacomunitaraazlcea.ro, până în data de 25 octombrie 2021, ora 23:59, pentru a participa la Tombola Științescu. Tipul traseului (ciclism sau alergare, în pădure sau în parc, etc) și lungimea nu sunt impuse de organizatori, fiind o cursă de popularitate și de susținere a Proiectului Științescu la Vâlcea. 

4.1 Înscrierea participanților

Înscrierea participanților se realizează exclusiv online prin completarea formularului de  înscriere disponibil pe site-ul www.run.fundatiacomunitaravalcea.ro în perioada 1 – 30 septembrie 2021. Un participant se poate înscrie și participa doar la câte o cursă în fiecare zi, cu excepția cursei copiilor unde poate participa alături de copil (3-6 ani). 

Validarea înscrierii este condiționată de completarea tuturor datelor menționate în formularul online, precum și de prezentarea dovezii plății în termen de 3 zile lucrătoare de la înscrierea online. 

Formularele de înscriere care nu au toate datele completate sunt considerate înscrieri incomplete și vor fi anulate.

Vârsta minimă pentru participare este de 16 ani împliniți la data de 1 septembrie 2021,cu exceptia cursei copiilor. Înscrierea participanților minori se face prin completarea și trimiterea formularului de înscriere de către părinții sau tutori legali ai minorului.

4.2. Taxa de paticipare și modalități de plată

Taxa de participare: 

CURSA CROS 5 KM: 60 lei

CURSA CROS 10 KM: 90 lei 

CURSA SEMIMARATON 21 KM: 110 lei

CURSA COPIILOR: 30 lei

CURSA “Aleargă și Pedalează pentru Știintescu”: 50 lei

Taxa de participare se poate achita online prin card bancar, sau prin virament bancar în contul RO30BTRLRONCRT0507144702, deschis la Banca Transilvania pe numele FUNDAȚIA COMUNITARĂ VÂLCEA, CIF 41457930. După efectuarea plății prin virament bancar, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa office@fundatiacomunitaravalcea.ro pentru confirmare. 

Taxele de participare nu sunt returnabile și nici transferabile, acestea urmând a fi donate în proporție de 50% unei cauze sociale a Evenimentului, în funcție de opțiunea fiecărui sportiv. 

4.3. Declarația și acordul pe propria răspundere

Toți participanții își vor exprima acceptul privind acordul pe proprie răspundere pentru participare în formularul de înscriere prin bifele corespunzătoare. Un link va fi trimis automat către această declarație, prin e-mail, în momentul validării înscrierii.

DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE:


Prin înscrierea și participarea la evenimentul sportiv declar pe propria răspundere că:

Subsemnatul/fiul/fiica/elevul/eleva mea sunt/este apt(ă) fizic și psihic și am/are o pregătire fizică corespunzătoare pentru participarea la acest eveniment sportiv, sunt conștient/ă de riscurile participării, mi le asum în totalitate și exonerez de orice răspundere organizatori în cazul în care voi/va suferi orice fel de prejudiciu, accident sau deces;

Datele completate în acest formular sunt corecte și declar ca am luat la cunoștință Regulamentul de desfășurare a evenimentului, pe care mă oblig sa îl respect în totalitate;

Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru niciun fel de accident sau prejudiciu apărut în timpul acestui eveniment.

De asemenea, sunt de acord ca materialele foto, video, interviurile în presă (Radio, TV, ziare și reviste, bloguri, site-uri etc), reclamele, pliantele, afișele făcute în cadrul evenimentului pot fi multiplicate, difuzate sau publicate fără nicio pretenție din partea subsemnatului.

4.4.  Asistență Medicală

Asistența medicală va fi asigurată pe parcursul concursului. 

5.1. Perioada de desfășurarea a Evenimentului Sportiv
23 – 24 octombrie – cursele cu participare fizică

18 – 24 octombrie – cursele #AleargăAcasă și #PedaleazăAcasă

5.2. Transmiterea rezultatelor
In functie de conditiile impuse de autoritati, vom organiza o festivitate de premiere pentru cursele cu participare fizica

5.3. Kit de participare

Fiecare participant inscris la cursele fizice va primi kitul de participare format din numar de concurs, tricou de concurs, medalie de finisher. Componenta kitului va fi actualizata in functie de sponsorii contractati.

Participarea nu este conditionata de obligativitatea prezentarii dovezii de vaccinare sau a unui test PCR. Organizatorii isi rezerva dreptul (in functie de conditiile impuse de autoritati) de a solicita dovada vaccinarii sau de a solicita testarea pentru persoanele peste 16 ani. Pentru testare va exista un cort dedicat in incinta zonei de concurs. 

Organizatorii pot efectua modificări ale programului, sau ale altor detalii ale concursului, în funcție de situații diverse ce pot apărea pe parcursul derulării Evenimentului (ex: includerea unor noi elemente în program etc). Aceste modificări vor fi anunțate participanților și celor interesați prin intermediul site-ului oficial.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site.

Evenimentul poate fi înregistrat în scopuri de comunicare publică/informare, în orice modalitate (în special prin fotografii, înregistrări video etc.), în orice mediu existent sau viitor, pentru comunicare internațională, în orice scop, inclusiv în scop de publicitate și comercial. Prin urmare, fiecare participant acordă în mod explicit Organizatorului, persoanelor împuternicite de către Organizator și beneficiarilor (în special parteneri comerciali) permisiunea de a înregistra și de a reproduce, pe orice tip de suport, în orice format, respectiv de a reproduce și reprezenta, fără nicio remunerație, de nicio natură, numele, vocea, imaginea, și informații referitoare la activitatea sportivă desfășurată în contextul Evenimentului, pe o durată care nu poate depăși 5 de ani de la data Evenimentului.

 

Participantul autorizează în mod expres Organizatorul să cedeze partenerilor la Eveniment sub-licențe pentru folosirea imaginii în scopuri comerciale și publicitare. Fiecare participant acordă permisiunea lui deplină și irevocabilă Organizatorului, beneficiarilor (în special partenerilor săi comerciali), în scopul efectuării de campanii de publicitate, promovare sau pentru vânzare:

 

 • de a face orice modificări, adăugări sau suprimări pe care le consideră necesare pentru a se utiliza imaginea sa, în condițiile definite mai jos;
 • de a include sau combina imaginea lui sau a ei cu orice semnături, expresii, sloganuri, legende, mărci, semne distinctive, informații legale, efecte vizuale și, în general, în orice utilizare în materialele de comunicare în care acestea sunt utilizate.

 

Pentru minori, acest consimțământ este dat sub condiția ca drepturile și interesele lor să nu fie lezate de către părinții acestora sau de către tutorii legali care efectuează înscrierea în numele lor. Participantul garantează că imaginea sa nu face obiectul unui contract de exclusivitate. 

 

Organizatorului, beneficiarilor săi și persoanelor împuternicite le este interzisă în mod expres folosirea numelui unui participant, a vocii sau imaginii în orice format cu caracter pornografic, rasist sau xenofob și, mai mult, în general este interzisă orice utilizare care aduce atingere demnității participantului.

 

Participanții sunt informați și acceptă necondiționat ca imaginea lor, înregistrata de către reprezentanții oficiali ai Organizatorului, poate fi accesibilă pe site-ul Evenimentului și pe platforma de socializare Facebook. În ceea ce privește site-ul Evenimentului și platforma de socializare Facebook, participanții înțeleg și sunt de acord că orice utilizator de Internet îi poate identifica după nume, prenume și/sau numărul de cursă.

Fundația Comunitară Vâlcea (Organizatorul/FCVL), în calitate de Operator, prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal: numele și prenumele, sexul, data nașterii, naționalitatea, numărul de telefon mobil, țara și orașul de domiciliu, e-mail, cel mai bun timp personal, numele echipei (dacă este cazul), coordonate bancare, imaginea foto/video, mărimea tricoului dacă este cazul.

 

8.1. Scopul și modalitatea de prelucrare a datelor

Datele sunt colectate de către FCVL când vă înregistrați la Vâlcea Forest Run (eveniment), prin intermediul platformei de înscrieri. Datele personale furnizate de către fiecare participant prin intermediul formularului de înscriere vor fi păstrate în format electronic. Furnizarea datelor cu caracter personal este obligatorie în vederea înregistrării participanților la eveniment și organizarea corespunzătoare a acestora și sunt necesare în vederea procesării taxelor de participare la curse. Rezultatele personale la curse vor fi de asemenea înregistrate, păstrate, prelucrate și publicate în vederea creării clasamentului, creării unei arhive și tipăririi personalizate a rezultatelor pe diplome.

 

8.2. Refuzul de a furniza datele

Datele solicitate sunt esențiale pentru organizarea evenimentului. Prin urmare, în cazul refuzului persoanei vizate de a furniza aceste date, organizatorul va refuza înregistrarea în cursă. Prin înregistrare, participantul consimte la înregistrarea, prelucrarea și utilizarea datelor personale în scopurile descrise la acest paragraf.

 

8.3. Dezvăluirea datelor personale

FCVL nu dezvăluie datele dumneavoastră personale niciunei terțe părți, cu excepția situației când există o obligație legală în acest sens, la cererea autorităților îndreptățite (de exemplu, echipe de prim ajutor, Poliție, Agenția Națională Anti-Doping etc.) sau când apreciem că este necesar în vederea investigării, prevenirii sau pentru a acționa împotriva unor situații potențial ilegale, în caz de suspiciuni de fraudă sau situații de urgență care implică punerea în pericol a integrității fizice sau a securității oricărei persoane.


8.4. Securitatea datelor personale

FCVL a implementat măsuri tehnice și organizatorice rezonabile pentru a asigura datele dumneavoastră personale împotriva pierderii accidentale, a accesului, folosirii, distrugerii sau dezvăluirilor neautorizate.

 

8.5. Drepturile dumneavoastră

Aveți următoarele drepturi în conformitate cu prezentul Regulament și conform Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR):

 • Dreptul de a fi informat despre modalitatea de prelucrare a datelor;
 • Dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră;
 • Dreptul de a rectifica datele pe care le deținem, în cazul în care acestea sunt incorecte sau incomplete;
 • Dreptul de a fi uitat, adică dreptul de ne solicita ștergerea datelor personale deținute;
 • Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor personale;
 • Dreptul la portabilitatea datelor, adică de a fi transferate către o altă organizație;
 • Dreptul de a obiecta ca datele dumneavoastră personale să fie folosite în anumite scopuri.

 

În cazul în care doriți să reclamați modalitatea de gestionare a datelor dumneavoastră, vă rugăm să contactați FCVL la adresa de email office@fundatiacomunitaravalcea.ro sau în scris la adresa: în Rm. Vâlcea, Str. Gib Mihăescu, Nr. 8, Spațiul 10, Et. 1, Vâlcea, România. Vom analiza sesizarea dumneavoastră și vom colabora pentru rezolvarea problemei. Este posibil să vă solicităm dovezi ale identității.

 

8.6. Actualizarea datelor

Puteți revizui, corecta, actualiza sau șterge datele personale printr-o solicitare în acest sens, la datele de contact de mai sus menționate.

Dacă în continuare considerați că datele dumneavoastră nu sunt gestionate corect conform legii, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, unde puteți depune o plângere. Prin înscrierea la Vâlcea Forest Run, sportivii acceptă automat acest regulament.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, sau ale altor detalii ale evenimentului, în funcție de diversele situații ce pot să apară pe parcurs (schimbarea programului, introducerea de noi elemente etc.) până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util, pe site-ul oficial al evenimentului, precum și pe rețelele de socializare. 

Fundația Comunitară Vâlcea

www.fundatiacomunitaravalcea.ro

office@fundatiacomunitaravalcea.ro

Str. Gib Mihăescu, Nr. 8, Spațiul 10, Et. 1, Rm. Vâlcea

0743.104.214

Fundația Comunitară Vâlcea (c) 2019-2021