Regulament privind desfășurarea evenimentului

Vâlcea Forest Run 2020 #aleargăînpădure

Anul acesta Evenimentul Valcea Forest Run 2020  este adaptat situației specifice in care ne aflam, astfel tu alegi când și unde alergi, precum si ce traseu urmezi:

 #aleargăacasă în perioada 1-11 octombrie 2020, reprezintă opțiunea în care alegi când, unde și cât vrei să alergi sau să pedalezi cu gândul la proiectele de acasă, oriunde te-ai afla, in tara sau in străinătate. Copiii sunt invitați la orice tip de mișcare. Avem nevoie doar de o confirmare a turei făcute (de ex. Strava, GFit, Garmin, Polar etc.). Intră pe pagina ta de alergător (ai link-ul pe e-mail, iar pe noi ne găsești pe office@fundatiacounitaravalcea.ro pentru suport) și încarcă acolo rezultatul pâna în data de 11.10.2020, ora 23:59)

#aleargăînpădure reprezintă opțiunea în care în data de 10 și 11 octombrie poți veni la poarta de start de la Muzeul Satului din Bujoreni, jud. Vâlcea și să alergi sau să pedalezi pe unde vrei tu în pădurea din Valea Bujorencii. Traseul ți-l vei stabili singur, încadrându-te în numărul de kilometri corespunzători cursei alese. Poți parcurge cursa fie în alergare, mers, iar anul acesta chiar și pe bicicletă. Intenția de a porni în cursă din pădurea Valea Bujorencii se transmite organizatorilor pe e-mail office@fundatiacomunitaravalcea.ro, până în data de 04.10.2020 pentru a putea programa din timp.

Pentru a putea lua startul de Muzeul Satului, in 10 sau 11 octombrie, va prezentam o serie de masuri pe care avem nevoie sa le respectăm cu toții, sa fim responsabili unii cu alții,  pentru a ne putea revedea cu bine anul viitor.

Știm ca aceasta ediție este una mai deosebită aşa că îți vom prezenta pas cu pas ce e de făcut daca alegi #aleargăînpădure și te prezinți la Poarta de start de la Muzeul Satului din Bujoreni, Vâlcea.


Cum ne-am pregatit noi?

 • Anul acesta am ales sa fim in siguranță si Valcea Forest Run 2020 are un alt format, in care tu iți alegi traseul pe care vrei sa îl parcurgi, ziua si locul, alergi/pedalezi singur, respectând Regulamentul și măsurile de distanțare si igiena în vigoare la data efectuării traseului.
 • Ne dorim sa rămânem sănătoși si sa nu ne punem în pericol de infectare cu noul virus SARS-CoV 2, astfel voluntarii noștri (pe care ii vei recunoaște după ecuson si tricou) vor purta mască și mănuși, iar in zona va exista dezinfectant pentru mâini încă de la intrare.
 • Am pregătit la intrarea in incinta Muzeului zona de “secretariat” unde se va realiza procesul de screening al temperaturii și triajului epidemiologic observațional.
 • Am pregătit poarta de start, podiumul si fotografi profesioniști pentru a surprinde momentul.

Ce trebuie sa faci tu?

 • Să te asiguri că ești sănătos si apt pentru sport, atunci când pleci de acasă. Dacă ai febră, simptome de răceală, tot ce ar putea fi asociat Covid 19, NU pleca în cursă!
 • Sa te prezinți la Muzeul Satului, la ora indicata de organizatori pe e-mail si pe site (in funcție de opțiunile trimise pe e-mail de către sportivi, organizatorii vor organiza intrarea decalata in Muzeul Satului, ținând cont de respectarea regulilor de distanțare)
 • Sa fii echipat corespunzător, ținând cont de condițiile meteo si te tipul traseului pe care il urmezi si sa porți numărul de concurs pe care l-ai primit in kit ul de participare.
 • Sa aduci cu tine, completata si printata declarația pe propria răspundere (descarcă aici) precum si declarația COVID (aici).
 • Vei fi supus screening ului de temperatura, iar in cazul în care temperatura depășește 37.3 grade Celsius sau prezinți simptomatologie de infecție (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată), nu vei putea intra in zona de start, si vei fi rugat să părăsești zona și să contactezi medicul de familie. De asemenea organizatorii vor fi responsabili să comunice posibilele cazuri către Direcția de Sănătate Publică.
 • Purtarea măștii este OBLIGATORIE, atât in incinta Muzeului Satului cat si in afara lui. Vom pune la dispoziție măști de unică folosință, dar vă încurajăm să veniți cu propriile măști.
 • Te rugam să respecți regulile de protecție și igienă pentru limitarea răspândirii virusului: igienizarea mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, evitarea contactului fizic (strângeri de mână, îmbrățișări, etc), respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă există simptome specifice bolii, distanțarea fizică la minim 2 m între două persoane și distanțare în mișcare la minim 7 m, și te rugăm sa NU fii parte a unui grup mai mare de 6 persoane, conform legislației actuale.
 • Intrarea si ieșirea in/din zona de start se va realiza respectând circuitul semnalizat de organizatori.
 • In zona porții de start va fi limitat accesul la 10 persoane in același timp.
 • In zona podiumului se vor realiza fotografii individuale.
 • Zona evenimentului va fi delimitată, accesul publicului va fi restricționat, iar alergătorii trebuie să se prezinte singuri la zona de start.
 • Vino pregătit cu privire la traseul pe care urmează sa îl parcurgi. Iți recomandam sa alergi/pedalezi in zone cunoscute, fără a te expune pericolelor.
 • Parchează in parcarea din fata Muzeului Satului, intrarea din DN (RmValcea – Sibiu) pentru a evita aglomerarea zonei de la intrarea din Valea Bujorencii.
 • Lasă-ti bicicleta în parcare, întrucât intrarea cu ea in incinta Muzeului este interzisa.