Regulament privind desfășurarea evenimentului

Vâlcea Forest Run 2021 #alergămîmpreună

Evenimentul Vâlcea Forest Run 2021 este adaptat situației specifice în care ne aflăm. Am sperat până în ultimul moment că vom putea organiza evenimentul cu toți cei care s-au înscris, dar rata de infectare din comuna Bujoreni este peste 6 ‰. Astfel, potrivit prevederilor legislative în vigoare, participarea fizică la eveniment este condiționată de prezentarea certificatului verde.

Astfel, fiecare participant alege din următoarele opțiuni:

 1. Participarea cu start de la Muzeul Satului: orele de start vor fi trimise pe e-mail și sunt și mai jos în program, iar alergătorul prezintă Certificatul Verde (V+B) (https://certificat-covid.gov.ro/), Declarația pe proprie răspundere completată și printată (Descarcă aici) și Declarația Covid (Descarcă aici)
 2. Participarea virtuală: dacă nu aveți certificatul verde, aveți opțiunea de transformare a cursei într-o cursă #aleargăacasă, 50% din taxa de participare va fi donată proiectului pe care îl susțineți, primiți kit-ul (fie îl ridicați de la River Plaza Mall, fie îl trimitem noi acasă dacă nu sunteți din Rm Vâlcea), alergați și ne trimiteți dovada alergării și veți participa la Tombola VFR2021 – o tombolă care vă permite să câștigați taxa de participare VFR 2022 cadou!
 3. Amânarea: dacă nu aveți certificatul verde și nu doriți participare virtuală, aveți opțiunea de a păstra taxa de participare pentru ediția Vâlcea Forest Run 2022.

Pentru participarea virtuală și pentru amânarea participării pentru 2022, vă rugăm să ne scrieți pe office@fundatiacomunitaravalcea.ro până miercuri, 20 octombrie, ora 22.00.

Kiturile de participare

Kiturile de participare pentru sportivi se pot ridica:

 • vineri, 22 octombrie, intervale orare: 10.00 – 12.00, 17.30 – 20.30, de la parterul River Plaza Mall
 • sâmbătă, 23 octombrie, de la Muzeul Satului Bujoreni, interval orar: 8.30 – 9.00 (doar pentru sportivii din alte localități!!!)
 • în situații excepționale, se pot ridica și de la sediul Fundației, cu telefon în prealabil.
 • pentru companiile partenere, kiturile se pot ridica de la departamentul HR, vineri, 22 octombrie

Participare cu start de la Muzeul Satului

Pentru a putea lua startul de la Muzeul Satului, în 23 sau 24 octombrie, vă prezentăm o serie de măsuri pe care avem nevoie sa le respectăm cu toții, să fim responsabili unii cu alții, pentru a ne putea revedea cu bine anul viitor.

La fel ca anul trecut, și această ediție este una mai deosebită aşa că îți vom prezenta pas cu pas ce e de făcut dacă ai Certificat Verde și alegi să te prezinți la Poarta de start de la Muzeul Satului din Bujoreni, Vâlcea, pe 23 octombrie.

Program eveniment

Vineri 22 octombrie

Ridicare kituri de la River Plaza Mall – intervale orare 10.00 – 12.00, 17.30 – 20.30;

Sâmbătă 23 octombrie

8.30 – 9.00 – ridicare kituri pentru participanții care nu sunt din Râmnicu Vâlcea

10.00 – start cursa Annabella 21KM

10.15 – start cursa Diana 10KM

10.30 – start cursa Faurecia 5KM

12.30 – premiere cursa Faurecia 5KM

13.00 – premiere cursa Diana 10KM

13.30 – premiere cursa Annabella 21KM

Duminică 24 octombrie

interval 10.00 – 12.00 – start flexibil cursa de orientare Nurvil KIDS

interval 11.00 – 13.00 – finish cursa Aleargă sau Pedalează pentru Științescu

Cum ne-am pregătit noi?

 • Am pregătit traseele marcate, respectând măsurile de distanțare și igienă în vigoare.
 • Ne dorim sa rămânem sănătoși și să nu ne punem în pericol de infectare cu noul virus SARS-CoV 2, astfel voluntarii noștri (pe care îi vei recunoaște după vesta reflectorizantă) vor purta mască și mănuși, iar în zona va exista dezinfectant pentru mâini încă de la intrare.
 • Am pregătit la intrarea în incinta Muzeului zona de “secretariat” unde se va realiza procesul de screening al temperaturii și triajului epidemiologic observațional.
 • Am pregătit poarta de start, podiumul si fotografi profesioniști pentru a surprinde momentul.
 • Vor exista puncte de hidratare/revitalizare din 5km în 5 km pe traseu, aprovizionate cu apă, fructe și batoane energetice. Vă recomandăm să aveți propriul recipient de apă pentru a limita folosirea paharelor de unică folosință.

Cursele 5KM, 10KM, 21KM – Ce trebuie să faci tu?

 • Să aduci cu tine Certificatul Verde printat sau pe telefon, declarația pe propria răspundere (descarca aici) precum si declarația COVID (aici).
 • Certificatul Verde valid este cel pentru persoanele vaccinate (persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) sau persoanele care au trecut prin boală (persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2)
 • Să te asiguri că ești sănătos si apt pentru sport, atunci când pleci de acasă. Dacă ai febră, simptome de răceală, tot ce ar putea fi asociat Covid 19, NU pleca în cursă!
 • Sa te prezinți la Muzeul Satului, la ora indicata de organizatori pe e-mail si pe site (organizatorii vor organiza intrarea decalată în Muzeul Satului și start decalat, ținând cont de respectarea regulilor de distanțare)
 • Sa fii echipat corespunzător, ținând cont de condițiile meteo si de tipul traseului pe care îl urmezi și să porți numărul de concurs pe care l-ai primit în kit-ul de participare.
 • Vei fi supus screening-ului de temperatura, iar în cazul în care temperatura depășește 37.3 grade Celsius sau prezinți simptomatologie de infecție (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată), nu vei putea intra în zona de start, si vei fi rugat să părăsești zona și să contactezi medicul de familie. De asemenea organizatorii vor fi responsabili să comunice posibilele cazuri către Direcția de Sănătate Publică.
 • Purtarea măștii este OBLIGATORIE, atât în incinta Muzeului Satului cât și în afara lui. Vom pune la dispoziție măști de unică folosință, dar vă încurajăm să veniți cu propriile măști.
 • Te rugăm să respecți regulile de protecție și igienă pentru limitarea răspândirii virusului: igienizarea mâinilor, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, evitarea contactului fizic (strângeri de mână, îmbrățișări, etc), respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă există simptome specifice bolii, distanțarea fizică la minim 2m între două persoane și distanțare în mișcare la minim 5m, și te rugăm să NU fii parte a unui grup mai mare de 10 persoane, conform legislației actuale.
 • Intrarea si ieșirea în/din zona de start se va realiza respectând circuitul semnalizat de organizatori.
 • In zona porții de start va fi limitat accesul la 10 persoane în același timp.
 • In zona podiumului se vor realiza fotografii individuale.
 • Zona evenimentului va fi delimitată, accesul publicului va fi restricționat, iar alergătorii trebuie să se prezinte singuri la zona de start.
 • Vino cu bicicleta, cu transportul în comun pentru a evita aglomerarea intrării. Dacă iei mașina, parchează în parcarea din fata Muzeului Satului, intrarea din DN (Rm. Vâlcea – Sibiu) pentru a evita aglomerarea zonei de la intrarea din Valea Bujorencii.

Cursa copiilor Nurvil KIDS

 • Copiii vor primi kituri și pot participa fără a prezenta Certificatul digital european COVID-19 / testare. Kitul va fi oferit părintelui / tutorelui, vineri, 22 octombrie sau la start (pentru copiii din alte localități).
 • Atenție! Persoanele care vor însoți copilul, la fel ca toți participanții adulți, trebuie să prezinte Certificatul digital european COVID-19, dacă intră în zona evenimentului.
 • Pentru a evita aglomerația, te rugăm să vii cu certificatele și un act de identitate valabil pregătite.
 • Amintim că Certificatul digital european COVID-19 se poate elibera persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

Cursa Pedalează sau Aleargă pentru Științescu

”Pedalează sau aleargă pentru Științescu”, duminică, 24 octombrie 2021

 • Cursa are finish la Muzeul Satului Vâlcean, în data de 24 octombrie 2021, traseul fiind ales de fiecare sportiv în parte (de biciclist sau de alergător). Ultima parte din traseu, se va parcurge pe traseu marcat, de la intrarea în incinta Muzeului Satului Vâlcean, până la poarta de FINISH. Acestă cursă, este destinată persoanelor peste 16 ani și este o cursă de promovare a sportului  de masă, precum și de promovare a Fondului Științescu și a utilizarii conceputului STEAM în activitățile destinate copiilor din judetul Vâlcea. Cursa nu va fi cronometrată, iar fiecare participant are obligația de a prezenta numărul de concurs la vedere. Trecerea prin poarta de FINISH va fi premiată cu medalia de finisher, precum și cu posibilitatea de a participa la Tombolă.