Școala de vară pentru adolescenți de la țară

 

Asociația Vatra cu Idei

Despre proiect:

Bucuria unui copil de a merge într-o tabără este de nedescris. Dorința este mare, dar uneori posibilitatea nu. De aceea, am venit cu o inițiativă pentru copiii de la țară, care nu au aceleași posibilități ca și cei de la orașe.

Proiectul s-a născut ca o dorință de a recompensa tinerii participanți la proiectul ”Vreau și eu la liceu”, ediția a VII-a, online, din lunile din iarnă ale anului 2020 și care au reușit să intre la liceu. Impactul primei ediții a fost peste așteptări. Și pentru traineri, dar mai ales pentru cei care au răspuns provocării de a-și rupe trei zile din vacanță pentru a învăța lucruri despre care încă nu auziseră sau la care nu aveau acces. E știut că, în general, copiii de la țară nu au aceleași șanse pe care le au cei din orașe… De aceea, formatorii, cu profesii și experiențe de viață diverse, le vor antrena participanților stima de sine, capacitatea de a-și urmări visurile, de a-și face planuri de carieră, de a gândi proiecte și de a-și comunica mai bine nevoile și ambițiile.

Ediția a III-a, co-finanțată la VFR 2022 va avea 21 de participanți liceeni, din: Nicolae Bălcescu, Galicea, Păușești Măglași, Pietrari, Dăești, Bălcești și Băbeni. Ne dorim ca proiectul să devină accesibil mai multor tineri de la țară sau din orașe mici, ne dorim să se transforme chiar într-o tabără și… ne dorim oameni care să ne sprijine pentru asta! Vă mulțumim!!!

Buget estimat inițial: 12000 RON, o parte din fondurile necesare pentru a realiza o tabără de 3 zile cu 20 de participanți din mediul rural (cazare, mâncare, activități) la o pensiune din județul Vâlcea. Dacă se strâng mai multe fonduri, atunci pot visa și la transport gratuit pentru deplasarea la pensiune.

Ambasadorii proiectului:

Silvia

 

Petre

Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Am strâns 100 LEI din totalul de 500

20%

Alexandra

 

Stanciu

Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Am strâns 115 LEI din totalul de 500

23%

Dana

 

Rădulescu

Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Am strâns 2800 LEI din totalul de 3500

80%