Oltenia de sub Munte – geoparc aspirant UNESCO

Oltenia de sub Munte - geoparc aspirant UNESCO

Asociația Kogayon dorește să obţină până în anul 2022 statutul de Geoparc Internațional UNESCO pentru regiunea Oltenia de sub Munte, adică cele 6 localităţi din jurul Parcului Naţional Buila-Vânturariţa: Horezu, Băile Olăneşti, Costeşti, Vaideeni, Bărbăteşti şi Stoeneşti. 

Proiectul va oferi și construi împreună cu factorii interesați un cadru şi un concept de dezvoltare durabilă a regiunii, prin promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural local. Deja a fost trimisă, în luna iunie, documentația necesară pentru obţinerea statutului de Geoparc UNESCO pentru Oltenia de sub Munte. 

„Dorim să creăm un model de dezvoltare durabilă al comunităţilor din teritoriul viitorului Geoparc, bazat pe utilizarea raţională a patrimoniului natural şi cultural de care zona dispune.”, Florin Stoican, Asociația Kogayon
Bugetul total al proiectului 350.000 EUR, din care 44% asigurați deja.

Buget propus la Vâlcea Forest Run: 5.000 RON (aprox 1000 EUR), care vor fi folosiți în zona de promovare şi informare: identitate vizuală, platformă web, materiale informative, întreţinerea şi extinderea infrastructurii de vizitare şi informare, evenimente locale.