GI Vaideeni – Vreau să cresc sănătos!

G.I. Vaideeni

Proiect: Vreau să cresc sănătos!

Copiii sunt viitorul societății și trebuie să le oferim șansa de a crește sănătoși, liberi, având o personalitate autonomă și creativă. Astăzi, discrepanțele dintre mediul urban și rural sunt tot mai mari, iar una dintre probleme o constituie stilul de viață nesănătos. Comportamentele sănătoase sunt învățate de către copii prin observarea și imitarea adulților. Statisticile arată că, în general, familiile din mediul rural au un nivel de trai mai scăzut decât cele din mediul urban, motiv pentru care stilul de viață sănătos este printre ultimele probleme la care ei se gândesc, iar copiii sunt afectați.

Două prietene, Oana Burticioaia și Simona Dumitrescu au în plan un proiect pentru elevii din localitatea Vaideeni, Vâlcea prin care să le transmită acestora informații și să le formeze deprinderi și atitudini pentru o viață mai bună – fie că ne referim la alimentație echilibrată, norme de igienă, practicarea exercițiului fizic, respectarea orelor de somn și mai puțin timp online.

Obiectivul nostru este să oferim ateliere de lucru și o piesă de teatru privind exemple de bună practică și deprinderi igienico-sanitare, atitudini pozitive active față de sănătatea individuală și prevenția bolilor la elevii din mediul rural, deoarece informațiile ajung mai târziu la ei și există cele mai multe șanse să aibă o viață mai grea când ajung adulți.

Buget estimat inițial: 8.000 de RON – pentru realizarea atelierelor împreună cu specialiști de la Crucea Roșie Vâlcea, prezentarea unei piese de teatru,  transportul membrilor implicați, materiale informative, printare planșe, kituri cu elemente sanitare pentru 150 de elevi.

Donatorii vor fi informați pe parcursul proiectului și după finalizare despre rezultatele proiectului, impact și cheltuieli. 

Fundraiseri ai proiectului