GI Project Apollo – Project Apollo 2.0

G.I. Project Apollo

Proiect: Project Apollo 2.0

Project Apollo susține tinerii vâlceni și îi pregătește în domeniul artei digitale. După ce vara aceasta am creat un spațiu dedicat tinerilor pasionați de artă și tehnologie, oferind cursuri de teoria culorii, desen tehnic, peisagistică, modelare 3D, editare foto, animație 2D și 3D, efecte vizuale, vrem să trecem la nivelul următor. 

Ne propunem să aducem în comunitatea vâlceană noi concepte care să-i încurajeze și să-i susțină pe tineri în folosirea tehnologiei în cadrul activităților pe care aceștia le derulează, școlare și extrașcolare deopotrivă. Astfel, prin intermediul activităților derulate și adresate tinerilor cu vârsta între 13 și 19 ani, ne propunem să răspundem nevoii de cunoaștere a acestui domeniu esențial în zilele de astăzi. 

Vom lucra cu ajutorul tehnologiei VR, exercițiilor de video participativ, cât și prin intermediul plăcuțelor Arduino, respectiv Raspberry Pi – vom realiza sesiuni de lucru care să fie adresate întregului segment interesat, indiferent de școala de proveniență, cunoștințele anterioare sau alți factori ce pot crea inechități. 

În acest fel, ne dorim ca Project Apollo să devină un mediu educativ prin care tinerii să poată acumula noțiuni de care au nevoie despre mediu, tehnologie, dar și alte puncte de interes prin intermediul unor modalități interactive de lucru. Așadar, pentru ca această inițiativă să fie posibilă, vom avea nevoie de resursele necesare, și anume echipamentele de specialitate, care ulterior vor fi folosite în scopul creării unui ONG care să răspundă nevoii permanente a tinerilor în ceea ce privește tehnologia, cât și sustenabilitatea și să pună bazele unei comunități vâlcene educate și informate în acest sens.

Buget estimat inițial: 8000 de lei, pentru echipamente (plăcuțe Arduino, Raspberry Pi, laptop) și organizarea atelierelor

Fundraiseri ai proiectului