Notice: Undefined index: options in /home/fundati1/valceaforestrun.fundatiacomunitaravalcea.ro/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

Fundraiser Rodica Gavril – Asociația AIVI

Rodica Gavril

Sunt profesor titular de Informatică și TIC la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, am gradul didactic I și o vechime în învățământ de 34 de ani.

Din 2017, am demarat un parteneriat educațional de lungă durată cu Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, inițiind și derulând mai multe proiecte educative și de voluntariat, în care am coordonat și sprijinit grupurile-țintă și echipele de elevi din colegiu  implicate.

La sfârșitul anului 2019, am colaborat cu președintele și vicepreședintele AIVI, Iulia Dromereschi și Radu Eremia, pentru a elabora proiectul de disciplină opțională „Jurnalism comunitar în media”. Acesta a fost aprobat și selectat de elevii unei clase a XI-a din colegiu, specializarea Științe sociale, fiind implementat, pentru doi ani școlari, pentru perioada 2020-2022. Anul acesta opționalul, devenit „Jurnalism participativ în media”, a fost din nou propus și selectat de elevii clasei a XI-a, specializarea Științe sociale, el urmând să fie implementat în perioada 2021-2023.

Experiența dobândită în anul școlar anterior mi-a permis să înțeleg cât de necesară este conectarea tinerilor, chiar din gimnaziu, dar mai ales din liceu, cu problemele comunității în care trăiesc sau/și studiază, pentru a putea înțelege nevoile stringente ale acesteia și, în măsura puterilor și capacităților lor, să răspundă, în felul lor propriu, cu entuziasmul, tinerețea, inteligența și spiritul lor creator. Cel mai important lucru este ca acest răspuns să fie unui pozitiv, angajant, motivant, care să încurajeze interesul tuturor față de comunitate, față de tot ce este bun, frumos, interesant, specific acesteia, să ofere exemple de bună practică și modele demne de apreciat și de urmat.

De aceea, apreciez în mod deosebit proiectul AIVI, îl susțin și sper să obțină fondurile necesare pentru a fi implementat. O astfel de Școală de iarnă ar fi benefică pentru tinerii din orice comunitate, iar experiența dobândită ar fi neprețuită, având apoi posibilitatea de a fi valorificată în alte comunități, cu un succes mereu în creștere!

Susținători:

[give_donor_wall form_id=3855]