Fundraiser Maria Vlăsceanu – Asociația AVA

Maria Vlăsceanu

Sunt mamă și părinte de copil special.

În urma cu 10 ani, când Teodora mea a venit pe lume sub semnul Sindromului Down, nu știam, atunci, că în fața mea se afla provocarea vieții mele și că, în același timp cu ea , mă născusem și eu ca părinte special. Când am aflat de afecțiunea ce urma sa îi fie condiție pe viață, influențându-i cresterea și dezvoltarea ei, am decis să-i dau șansa să fie iubită,  să crească normal,  să fie ea, Teodora, copilul minunat, „Darul lui Dumnezeu” si nu numele sindromului  pe care îl poartă. Am înțeles că rolul meu este imens și deloc ușor și, astfel, am pornit împreună cu fetița mea pe calea anevoioasă a recuperării medicale și integrării sociale. Am întâlnit și alți părinți și copii la fel ca noi , copii  care au nevoie de sprijin în procesul de recuperare prin programe terapeutice, au nevoie sa fie acceptați în școli și în societate, au nevoie sa fie in preajma altor copii pentru a vedea diversitatea dar și  pentru a le arăta celorlalți diversitatea.

Visul nostru este un centru multifuncțional psihosomatic la Vâlcea, un centru în care copiii noștri  si mulți alti copii speciali să beneficieze de terapii de recuperare, de socializare,  de  activități ocupaționale și artistice,  un loc în care să nu fie marginalizați,  în care să-și petreacă timpul în scop util, să realizeze lucruri frumoase de care sa fie mândri. Împreună cu colegele de la AVA, vrem să ajutăm și părinții și copiii deopotrivă. 

Cea mai mare nevoie a copiilor cu dizabilități din județul Vâlcea este aceea de a beneficia de un proces de recuperare care să aibă o abordare globală, care să țină cont nu doar de partea cognitivă, ci și de cea sufletească, psihomotrică, de conectare cu familia și integrare adecvată în sistem; o abordare care să pună accent pe conectarea cu sine și cu ceilalți atât a copilului cât și a părintelui.

O oră de recuperare (Terapie 3C, Terapie Montessori, kinetoterapie, ateliere de lucru și de socializare ca sprijin pentru copii și părinți) înseamnă 80 de RON. Avem nevoie de 375 de ore de terapie pentru primele 6 luni, ca să începem să ajutăm 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani diagnosticați cu autism, sindrom Down, retard psihomotor și alte tulburări de dezvoltare și de psihomotricitate.

Fiți alături de noi și de acesti copii minunați!

Susținători:

[give_donor_wall form_id=3577]