Livia Morega

LivTu visit… your city!

Livia sunt, râmniceancă la origini, cu o pauză de studii și viață aglomerată la București, călătorii, proiecte europene, voluntariat pentru ca într-un final să îmi descopăr pasiunea și vocația: turismul, poveștile, secretele ascunse în arhitectura clădirilor și a configurației străzilor pe care ne plimbăm de zeci, chiar sute de ori fără să ne oprim puțin.

Poate datorită distanței, a experienței de ghid, și a noilor deprinderi care vin cu aceasta: privitul clădirilor mai cu interes, cu ochi iscoditori, cu întrebări în minte, poate datorită familiei nou formate și a ritmului muuuult mai lent care vine odată cu un copil mic am început să privesc, la fiecare vizită la părinți, Râmnicu Vâlcea cu alți ochi. Să observ cu adevărat clădirile frumos renovate, obiectivele turistice presărate prin oraș, poveștile nespuse ale Râmnicului și străduțele liniștite numai bune pentru tururi pietonale.

N-am avut deci, nici o reținere ca, în momentul în care ne-am relocat în Râmnic să dăm startul tururilor pietonale de oraș. Începem cu centrul și istoria generală a zonei dar cu siguranța nu ne vom opri aici.

Râmnicul și judetul Vâlcea merită o reprezentare mult mai puternică pe harta turistică a României – știu, cu toții o spunem: ce potențial are orașul, ce frumoasă e arhitectura, ce păcat că nu avem turiști în oraș?

Ei bine, de ce să nu fim noi cei care aduc turiștii aici?

Asta ne dorim să facem prin proiectul LivTu Visit…your city, împreună cu artiștii stradali din oraș și din țară, să aducem laolaltă pasiunea pentru istorie, culoare și oraș și să o livrăm frumos împachetată în tururi pietonale către comunitatea locală.

FC

FLORESCU CEZAR

50,00 RON octombrie 30, 2020

Sper ca acest proiect indraznet sa ia amploare si sa se extinda cat vreti voi!! Felicitari pentru initiativa!

Diane

100,00 RON octombrie 29, 2020

Best wishes! 🙂

100,00 RON octombrie 29, 2020