Fundraiser Iulia Dromereschi – Asociația AIVI

Iulia Dromereschi

De mai bine de 16 ani, sunt freelancer cu ștate vechi: traducătoare, jurnalistă și facilitatoare. Sunt și „mama” Asociaței Informale a Vocilor pentru Incluziune și a platformei de jurnalism orientat spre comunități și practicat de membrii acestora AIVImedia.hub.

La granița dintre comunitar și narativ, dintre cultural și descriptiv, adolescenții și tinerii din acest proiect documentează și realizează materiale despre ce îi pasionează sau le atrage atenția, sub îndrumarea constantă a mentorilor. Beneficiază de ateliere offline și online, de tabere interactive, de feedback constant și de noțiuni de redactare, editare, documentare și multe alte aspecte necesare unei reflectări pozitive a comunităților în care locuiesc sau care îi/pe care le reprezintă. În tot ce publicăm pe platforma noastră, respectăm conceptele esențiale #reprezentare, #initiativa și #creativitate.

Cred cu tărie că există o nevoie stringentă de (re)prezentare a comunităților mici și mijlocii în mod POZITIV, în media. Cei 20 de tineri care vor participa la școala de iarnă de la Vâlcea pot scoate la iveală povești despre inițiative locale, mici antreprenori și producători, oameni fantastici sau eroi care nu mai sunt printre noi. Este lucru știut că poveștile vindecă, redau încrederea și motivează pentru viitor.

Ne ajuți să îi transformăm în jurnaliști?

Sustinatori:

DM