Echipa BROBOTS

BroBots – echipa de robotică a Colegiului Național “Alexandru Lahovari” susține înființarea Fondului Științescu la Vâlcea

Anul trecut, proiectul nostru – BroBots Team – educație STEM și robotică s-a aflat printre proiectele susținute în cadrul evenimentului Vâlcea Forest Run. Am fost uimiți să vedem câți oameni au venit alături de noi în acest proiect oferindu-ne sprijin. Am reușit astfel să prezentăm în școli și licee din județul nostru conceptul de educație STEM, concursul de robotică la care participăm – First Tech Challenge și să organizăm ateliere online de proiectare și printare 3D. Ne dorim ca ceea ce a reușit asociația Nație Prin Educație prin grant-urile oferite echipelor de robotică din școli și prin organizarea concursului First Tech Challenge să nu rămână o inițiativă singulară și să se multiplice astfel încât tot mai mulți copii și tineri să aibă șansa de a beneficia de tot ceea ce înseamnă educația STEM. 

“Educația STEM este un fenomen foarte important în sistemul de învățământ internațional, deoarece ajută foarte mult la înțelegerea științei prin aplicarea celor învățate în viața reală. Concursul de robotică este în strânsă legătură cu aceasta, fiind o aplicare a informaticii și fizicii învățate la școală. În cadrul acestui proiect am învățat proiectare 3D, programare în limbajul Java și să lucrez în echipă pentru a face roboți. Susțin Fondul Științescu deoarece cred că este o foarte bună cale de a răspândi principiile educației STEM în întreaga țară, astfel încât cât mai mulți elevi să poată beneficia de un sistem modern de învățare.” (Laura Simion (clasa a XI-a) – team-leader BroBots 2020-2021)

„Anul trecut a fost anul meu de debut în echipa de robotică. În ciuda faptului că activitatea noastră a fost în mare parte derulată remote am reușit să dobândesc nenumărate cunoștințe și să îmi dezvolt multe abilități în domeniul științelor și nu numai. Am ajuns să învăț lucruri legate atât de domeniul STEM dar și cum să lucrez mai bine în echipă și să port un discurs în fața unui public. Am ajuns să  cunosc multe persoane care m-au inspirat și m-au ajutat să mă dezvolt ca persoană. Consider ca acesul ușor la proiecte de acest gen este esențial. De aceea, susțin Fondul Științescu.” (Bogdan Popescu (clasa a XI-a) – team-leader BroBots 2021-2022)

“Acesta este al treilea an în care activez în cadrul echipei de robotică. În toți acești ani petrecuți alături de echipa mea am învățat o mulțime de lucruri pe care nu le poți învăța de unul singur sau care, din nefericire, nu ne sunt prezentate la școală. Am învățat cum să lucrez eficient în echipă și sub presiune, am evoluat pe plan social dar și pe plan academic. Mi-am învins fricile și am descoperit ceea ce îmi doresc să fac în continuare. Sunt recunoscătoare că am putut face parte din proiectul FTC și că am reușit să devin o versiune mai bună a mea pe parcursul drumului meu aici, datorită educației STEM. De aceea, susțin Științescu și îmi doresc ca pe viitor mai mulți elevi sau studenți să poată avea contact cu astfel de oportunități și să învețe din ele cât mai multe, deoarece educația STEM deschide foarte multe uși și devine din ce în ce mai importantă în viața noastră de zi cu zi.” (Ștefania Ciuciulete (clasa a XI-a) – BroBots)

“Acesta este al doilea sezon în calitate de membru al echipei de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari”. În cei doi ani de participare am reușit să cunosc persoane noi și să îmi dezvolt abilități precum vorbitul în public și capacitatea de a rezolva probleme unice, pe care nu le-am mai întâlnit până în acel moment. Consider că munca într-o astfel de echipă este benefică pentru oricine indiferent de vârstă și de aceea susțin Fondul Științescu.” (Răzvan Mutuleasa (clasa a XI-a) – BroBots)

Tinerii care fac parte din fenomenul global FIRST trebuie să demonstreze că sunt capabili să lucreze în echipă pentru a găsi soluții inovatoare la problemele cu care omenirea se confruntă. Toți membrii FIRST fac parte dintr-o comunitate care prețuiește și stimulează inspirația, creativitatea și speranța într-un viitor mai bun. 

“Acest proiect creează personalităţi puternice, tineri care ştiu să lucreze în echipă, să prezinte echipa, să promoveze spiritul FIRST şi educaţia STEM, tineri capabili să adune în jurul lor comunităţi care să îi sprijine. STEM reprezintă cadrul educațional optim în care tinerii își manifestă și satisfac curiozitățile, își perfecționează aptitudinile, își consolidează creativitatea. Avantajele educației STEM sunt multiple. Consider că este datoria noastră să le oferim copiilor/tinerilor din județul nostru şansa de a putea beneficia de acest concept educaţional modern prin intermediul proiectelor educative extracurriculare. Susțin înființarea Fondului Științescu la Vâlcea!” (prof. Simona Ianc – mentor coordonator BroBots) 

Susținători:

[give_donor_wall form_id=4275]