Fundraiser Anca Maria Mihaescu – Fondul Științescu

Anca Maria Mihăescu

Sunt Anca şi locuiesc la Milano din 2002 când mi-am urmat părinții în Italia după absolvirea liceului. În cadrul Colegiului Național “Alexandru Lahovari” am fost elevă a clasei G – promoția 2002 – profilul limbi străine.

La Milano, m-am înscris la Facultatea de Ştiințe Politice (Università degli Studi di Milano – Facoltà di Scienze Politiche) în toamna aceluiaşi an şi am studiat Mediere Lingvistică şi Culturală (Mediazione Linguistica e Culturale), specializându-mă ulterior în Relații Internaționale – Economie şi Comerț Ințernațional (Relazioni Internazionali – Economia e Commercio Internazionale). Lucrez în domeniul bancar din 2011 iar în 2016 am susținut examenul pentru a deveni consultant financiar în Italia.

Parcursul meu de studii (schimbarea de la limbi străine către economie) şi ulterior şi cel profesional m-a făcut să înțeleg importanța unei pregătiri multidisciplinare dar şi necesitatea unei educații STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) încă de la o vârstă fragedă astfel încât copiii şi adolescenții să îşi descopere talentul şi înclinațiile pentru a-şi alege cât mai bine liceul sau facultatea.

În momentul în care am dat examenul de admitere la liceu în 1998 mentalitatea care se regăsea în rândul societății era aceea de a îndrepta fetele către profilele de uman iar băieții către profilele de real. Deasemenea, generația mea a fost ultima care nu a avut materii precum “Tehnologia informaţiei şi comunicării” în cadrul profilului de limbi străine.

Susțin Fondul Științescu pentru a putea aduce educaţia STEM cât mai aproape!

Ajută proiectul pe care îl susțin printr-o donație:

Sustinatori:

ȘN

Șerban Nida

100,00 L octombrie 25, 2021
S

STEFANIA

50,00 L octombrie 24, 2021

Auguri per il tuo progetto!

MH

Mihaela Hartescu

100,00 L octombrie 19, 2021

Felicitări pentru ceea ce faci și faceti posibil împreuna! Mult succes! 🙏❤️