Fundraiser Alex Oprița – Asociația ATARAXIA

Alex Oprița

Numele meu e Alex Oprița. Sunt născut în Râmnicu Vâlcea, unde am și locuit până la vârsta de 19 ani, când am plecat în București să studiez ingineria construcțiilor.
Am crescut în Zăvoi, am învățat la Mircea cel Bătrân și am făcut junioratul la handbal în cadrul Clubul Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea.
Deși m-am mutat de 15 ani, vin de fiecare dată cu multă plăcere acasă ca să-mi vizitez familia și mă mândresc peste tot că sunt vâlcean. Îmi place foarte mult că am copilărit în acest oraș înconjurat de pădure, destul de cochet și curat, cu oameni vorbăreți și deschiși, cu multă tradiție în sportul de performanță.
În București, după câțiva ani de proiectare, am renunțat la construcții și, acum, lucrez pentru Greenpeace România,  unul dintre cele mai importante ong-uri de mediu. În 2016, am pus bazele Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu și, uite așa, am interacționat prima dată cu Fundația Comunitară București.
M-am bucurat enorm când am aflat că în Vâlcea a luat naștere o nouă fundație comunitară și sunt mândru că, împreună, putem susține proiectele realizate de ong-urile și grupurile de inițiativă locale. Cred că Râmnicu Vâlcea are nevoie de implicarea proactivă a cetățenilor pentru a schimba lucrurile pe care administrația locală le ignoră  dar, mai presus de toate, are nevoie de o mișcare de actvism civic. Oamenii trebuie aduși împreună pentru a insufla mai multă speranță acestui oraș puțin cam letargic, pentru a aduce un suflu nou la poalele Capelei.
Și tocmai de-asta susțin proiectul celor de la VISart, pentru că aduce speranța în văzul tuturor, prin intermediul artei stradale. Vreau să văd cât mai multe murale faine în Râmnicu Vâlcea, vreau să existe o alternativă de artă contemporană în oraș, care să aducă în prim plan problemele actuale ale societății (schimbări climatice, consumerism și degrowth, echitate și drepturi umane).

Sustinatori:

[give_donor_wall form_id=4726]