Fundraiser Alex Oprița – Asociația ATARAXIA

Alex Oprița

Numele meu e Alex Oprița. Sunt născut în Râmnicu Vâlcea, unde am și locuit până la vârsta de 19 ani, când am plecat în București să studiez ingineria construcțiilor.
Am crescut în Zăvoi, am învățat la Mircea cel Bătrân și am făcut junioratul la handbal în cadrul Clubul Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea.
Deși m-am mutat de 15 ani, vin de fiecare dată cu multă plăcere acasă ca să-mi vizitez familia și mă mândresc peste tot că sunt vâlcean. Îmi place foarte mult că am copilărit în acest oraș înconjurat de pădure, destul de cochet și curat, cu oameni vorbăreți și deschiși, cu multă tradiție în sportul de performanță.
În București, după câțiva ani de proiectare, am renunțat la construcții și, acum, lucrez pentru Greenpeace România,  unul dintre cele mai importante ong-uri de mediu. În 2016, am pus bazele Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu și, uite așa, am interacționat prima dată cu Fundația Comunitară București.
M-am bucurat enorm când am aflat că în Vâlcea a luat naștere o nouă fundație comunitară și sunt mândru că, împreună, putem susține proiectele realizate de ong-urile și grupurile de inițiativă locale. Cred că Râmnicu Vâlcea are nevoie de implicarea proactivă a cetățenilor pentru a schimba lucrurile pe care administrația locală le ignoră  dar, mai presus de toate, are nevoie de o mișcare de actvism civic. Oamenii trebuie aduși împreună pentru a insufla mai multă speranță acestui oraș puțin cam letargic, pentru a aduce un suflu nou la poalele Capelei.
Și tocmai de-asta susțin proiectul celor de la VISart, pentru că aduce speranța în văzul tuturor, prin intermediul artei stradale. Vreau să văd cât mai multe murale faine în Râmnicu Vâlcea, vreau să existe o alternativă de artă contemporană în oraș, care să aducă în prim plan problemele actuale ale societății (schimbări climatice, consumerism și degrowth, echitate și drepturi umane).

Ajută proiectul pe care îl susțin printr-o donație:

Sustinatori:

Anonymous User

Anonymous

octombrie 21, 2021

La mulți ani Opris!

Amount Donated
50,00 RON
AR

Ana-Maria R.

octombrie 20, 2021

Amount Donated
150,00 RON
D

Dumitrii

octombrie 19, 2021

Te pupam! Sa ramai asa, OM BUN!

Amount Donated
100,00 RON
FF

Fetele FCB

octombrie 19, 2021

La multi ani buni, Alex! Ne place de tine!

Amount Donated
250,00 RON
SG

S Gabi

octombrie 19, 2021

Amount Donated
50,00 RON
BD

Blidariu Denis

octombrie 19, 2021

Amount Donated
50,00 RON
OP

Oprita Popa Alexandru

octombrie 18, 2021

Amount Donated
100,00 RON