Fundația Comunitară Vâlcea – Fondul Științescu 2.0

Proiect: Fondul Științescu 2.0

Tu la ce vârstă ai folosit pentru prima dată un microscop? Dar niște ochelari VR?

În 2021, în 15 proiecte din 20 de localități din județ, cu ajutorul mentorilor Știintescu Vâlcea 1.0 peste 1000 de elevi “trăiesc” știința în cadrul atelierelor STEAM. Miroase a curiozitate, se aude din fotografii “wow” și se vede recunoștința în ochii lor. 

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Beneficiari: Copiii și tinerii cu vârste între 6 și 19 ani din județul Vâlcea sunt cei cu care vor lucra mentorii Științescu. Aceștia (profesori, elevi, studenți, bibliotecari, cercetători, profesioniști) primesc din partea fondului finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

Proiectele pe care Fondul Științescu le finanțează  sunt acele proiecte care pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

Abia așteptăm să creăm noi povești despre știință la Vâlcea!

Buget estimat inițial: 20000 RON, o parte din fondurile necesare pentru a finanța proiecte STEM la Vâlcea

Fundraiseri ai proiectului