Asociația Vatra cu Idei – Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Școala de vară pentru adolescenți de la țară

Proiectul s-a născut ca o dorință de a recompensa tinerii participanți la proiectul ”Vreau și eu la liceu”, ediția a VII-a, online, din lunile din iarnă ale anului 2020 și care au reușit să intre la liceu. Impactul primei ediții a fost peste așteptări. Și pentru traineri, dar mai ales pentru cei care au răspuns provocării de a-și rupe trei zile din vacanță pentru a învăța lucruri despre care încă nu auziseră sau la care nu aveau acces. E știut că, în general, copiii de la țară nu au aceleași șanse pe care le au cei din orașe…

De aceea, formatorii, cu profesii și experiențe de viață diverse, le vor antrena participanților stima de sine, capacitatea de a-și urmări visurile, de a-și face planuri de carieră, de a gândi proiecte și de a-și comunica mai bine nevoile și ambițiile.
Actuala ediție, cea de-a doua – 2022 va avea 14 participanți liceeni, din comunele: Nicolae Bălcescu, Galicea, Păușești Măglași, Pietrari, Dăești, Valea Mare și Bunești. Ne dorim ca proiectul să devină accesibil mai multor tineri de la țară, ne dorim să se transforme chiar într-o tabără și… ne dorim oameni care să ne sprijine pentru asta! Vă mulțumim!!!

Buget estimat inițial: 8000 RON, o parte din fondurile necesare pentru a realiza o tabără de 3 zile cu 20 de participanți din mediul rural (cazare, mâncare, activități) la Vatra Park în Comuna Nicolae Bălcescu. Dacă se strâng mai multe fonduri, atunci pot visa la o tabără care implică transport și deplasare la o pensiune.

Fundraiseri ai proiectului