Asociația Vâlceană a Elevilor – #GenerațiaPutem

Fie că vorbim de rata mare a abandonului școlar, de numărul de mame minore, de toleranța violenței în familie, de dependența de vicii, de lipsa minimelor cunoștințe de educație civică sau pur și simplu de adolescenți care nu știu ce parcurs o să aibă în viață și cum să-și gestioneze emoțiile, toate acestea, împreună cu multe alte exemple, alcătuiesc imaginea de ansamblu a vieții unui elev neinformat, nepregătit pentru ce viața îi va pune în cale.

Asociația Vâlceană a Elevilor are în plan un proiect pentru elevii din 7 școli și licee din urbanul mic și rural, prin care să le transmită acestora cunoștințe și abilități pentru o viață mai sigură și autonomie – fie că vorbim de educație sexuală, mentală, sanitară, financiară sau juridică.

Obiectivul AVE este să ofere o platformă de informare echitabilă, corectă, tinerilor la care aceste informații ajung foarte greu și într-o manieră nestructurată. 

Buget estimat inițial: 6500 de RON – realizarea atelierelor împreună cu specialiști, transportul membrilor implicați, materiale informative, printare planșe, kituri cu elemente sanitare pentru adolescenți   

Cu banii strânși în plus, AVE poate să extindă proiectul în mai multe școli sau poate să pregătească o a doua ediție. Donatorii vor fi informați pe parcursul proiectului și după finalizare despre rezultatele proiectului, impact și cheltuieli.