Asociația Smile – Shoebox – cadouri de Crăciun pentru copii

Shoebox - cadouri de Crăciun pentru copii

Dacă ar putea, jumătate dintre părinții din România ar „anula” Crăciunul!
Conform unui studiu realizat de World Vision Romania în 2021, jumătate dintre familiile din România nu își permit să cumpere un cadou copiilor, de Crăciun. Unul din șase părinţi nu are nici măcar 10 lei disponibili pentru a oferi celor mici ceva simbolic, de Sărbători.

În preajma Crăciunului, de 6 ani încoace, Asociația SMILE se transformă în atelierul lui Moș Crăciun, iar voluntarii în spiriduși. Sponsorii contribuie cu produse, donatorii contribuie cu bani sau cutii de pantofi în care împachetează produse de igienă, fular, căciulă, mănuși, jucării și dulciuri.

În 2021, voluntarii Asociației SMILE, au colectat, împachetat și dristribuit mai mult de 12000 de cutii de cadouri (rechizite, dulciuri, haine de iarnă) în țară. Voluntarii au dedicat peste 5000 de ore acestui proiect în care au strâns cutii în Piatra Neamț, Craiova, Timișoara, Cluj, Lugoj și Râmnicu Vâlcea. Cu sprijinul Kaufland Romania cele peste 12000 mii de cutii ShoeBox au ajuns la copiii din Piatra Neamț, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara, Cluj, Lugoj, Deva, București, Buzău, Călărași, Bistrița Năsăud.

Buget estimat inițial: 15000 RON, bani pentru crearea, ambalarea, transportul și distribuirea a 10000 de cutii de cadouri. Cu 15 RON pentru un cadou, poți face fericit un copil de Crăciun! Dacă se strâng mai multe fonduri, atunci vor oferi mai multe cadouri.

Fundraiseri ai proiectului