Asociația AVA AUTENTICITATE, VARIETATE, ACCEPTARE – Centru Multifuncțional Psihosomatic pentru copiii cu dizabilităţi

Scop proiect:

Creșterea calității vieții copiilor cu dizabilități cu domiciliul în jud Vâlcea prin ore de recuperare cu ajutorul Terapiei 3C, Terapiei Montessori, ateliere de lucru și de socializare ca sprijin pentru o dezvoltare armonioasă psihosomatică, care îmbină terapia pentru corp cu terapia cognitivă și logopedică cu scopul integrării mai ușoare în societate.

Beneficiari:

20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani diagnosticați cu autism, sindrom Down, și alte tulburări de dezvoltare și de psihomotricitate.

Rezultate:

În urma ședințelor de  terapie psihosomatică, 20 de copii cu dizabilități vor reuși să meargă corect, să manevreze obiecte, să meargă în echilibru, să-și însușească lateralitatea, vor învăța disciplina și comportamentul lor se va îmbunătăți, vor obține abilități de comunicare și lingvistice, vor dobândi cunoștințe noi și le vor aprofunda pe cele deja achiziționate, vor experimenta diferite texturi și vor învăța să lucreze cu acestea, îmbunătățindu-și partea senzorială, motricitatea fină și grosieră, vor dobândi curaj, încredere în ei, dorința de a experimenta lucruri noi și vor putea utiliza abilitățile dobândite în viața de zi cu zi.

Cea mai mare nevoie în ceea ce privește copiii cu dizabilități din județul Vâlcea este aceea de a beneficia de un proces de recuperare care să aibă o abordare globală, care să țină cont nu doar de partea cognitivă, ci și de cea sufletească, psihomotrică, de conectare cu familia și integrare adecvată în sistem; o abordare care să pună accent pe conectarea cu sine și cu ceilalți atât a copilului cât și a părintelui.

Asociația AVA AUTENTICITATE, VARIETATE, ACCEPTARE își propune înființarea primului centru multifuncțional psihosomatic pentru copiii cu dizabilități din Rm. Vâlcea, care să ofere beneficiarilor săi (cu sindrom Down, cu tulburări din spectru autism, cu retard psihomotor sau alte diagnostice) servicii de recuperare. Misiunea AVA este de a aduce liniște, echilibru și zâmbete pe chipurile copiilor cu dizabilități și familiilor acestora prin conectarea părții psihice cu partea fizică, a minții cu sufletul și aducerea atenției asupra importanței îmbinării activităților în funcție de stadiile de dezvoltare și potențialul copiilor.

Buget: 30000 de RON – contravaloarea a 375 ședințe de terapie (80 RON/sedinta) pentru 20 de copii cu dizabilități pe o perioadă de 6 luni