Asociația ATARAXIA – VISart (Valcea International Street Art Festival)

VISart va fi primul festival de artă stradală din oraș. Asociația ATARAXIA își propune să creeze un traseu de artă murală în Râmnicu Vâlcea prin care localnicii și vizitatorii să (re)descopere probleme ale societății actuale, exprimate într-un stil artistic și care să rămână mărturii ale nevoii noastre de a progresa. De ce? Pentru că arta de stradă ca instrument posedă puteri transformatoare, transformă obiectul – cu siguranță, dar are și impact asupra comunităților. 

Fenomenul artei stradale în România este încă incipient și există putine orașe în care să se facă în maniera constantă activitatea de street art generalizat, de înalt nivel și bine documentat.

Natura publică și vizibilă a acesteia face ca arta de stradă să iasă în evidență ca instrument de transformare. Fiecare spectator o vede, spre deosebire de muzeele de artă unde oamenii plătesc pentru un bilet. Prin acest tip de artă, publicul devine liber să participe la opera de artă. Pe parcursul festivalului, Râmnicu Vâlcea va deveni gazda unei serii de minim 6 intervenții care vor fi produse în spațiul public, în locuri cunoscute și vizibile, pentru a facilita și încuraja interacțiunea oamenilor cu spațiul public în care trăiesc, fie temporar, fie permanent. Operele de artă murală vor fi create sub marea tema ”Privește spre viitor”, dar vor avea fiecare o idee centrală, bine definită.

Buget: 15000 RON – Realizarea unui mural de aproximativ 80 mp, materiale(spray vopsea, pensula, mască protecție, capete spray, etc) și organizarea a două ateliere de street art pentru tinerii vâlceni

Susține proiectul VISart cu o donație prin unul dintre ambasadorii cauzei